Каліфорнія – класика сучасних ролів
7-11-2022, 17:22Існує просто величезна кількість різних суші та ролів. І серед цієї різноманітності центральне місце відводиться під Каліфорнію. Саме такі роли стали першим різновидом урамаки, саме вони спричинили популяризацію суші по всьому світу. І в наш час попит на Каліфорнію дуже високий, що пояснюється не лише чудовим смаком, а й оригінальним виглядом таких суші.
Як винайшли Каліфорнію
Каліфорнія – один із найпопулярніших представників урамаки. Такі роли виділяються особливим способом загортання, завдяки чому зверху в них рис, а не водорості.
Історія Каліфорнії починається в однойменному американському штаті. У лютому 1973 року шеф-кухар одного японського ресторану вирішив трохи поекспериментувати із традиційною паназіатською кухнею. Він адаптував рецепт класичних ролів під смаки жителів США.
Замість сирої риби Ітіро Масіта використав крабове м'ясо, а норі він загорнув усередину. В результаті відвідувачі ресторану насамперед куштували не жорсткі водорості, а соковитий рис, просочений соєвим соусом. Зверху готові рулети кухар прикрасив ікрою тобіко та кунжутом, завдяки чому роли виглядали дуже апетитно та привабливо.
Результат перевершив усі очікування Ітіро. Вже скоро Каліфорнія стала популярною не тільки в США, а й у всьому світі, ставши справжнім флагманом паназіатської кухні.
Чому Каліфорнія стала такою популярною
Серед основних причин популярності таких ролів можна виділити:
- цікавий зовнішній вигляд;
- ніжний та насичений смак;
- добрі поживні властивості.
Також страву цінують за величезну різноманітність. Перейшовши на сайт https://kyiv.sushi-master.ua/, ви знайдете широкий вибір Каліфорнії з крабовим міксом, лососем, вугрем та ін. При цьому кур'єри Sushi Master привезуть улюблені роли прямо до вас додому або в офіс протягом невеликого проміжок часу.
Як приготувати традиційну Каліфорнію
Процес приготування таких ролів можна розділити на кілька етапів:
- Рис. Важливо брати крупи круглих сортів. Рис слід добре промити, а потім залити водою, щоб вона покривала кашу на 2 см. Доводимо все до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 15 хвилин. Потім, не перемішуючи, вимикаємо все та залишаємо ще на 15 хвилин;
- заправлення. Вона робиться з оцту, цукру та солі. Коли рис буде готовий, виливаємо зверху заправку та акуратно перемішуємо.
- начинка. Огірок та/або авокадо нарізаємо. Це ж робимо і з рибою;
- приготування ролів. На половинку норі викладаємо рис, перевертаємо. Ближче до середини викладаємо начинку, загортаємо рол за допомогою циновки. Потім обмочуємо рулет у кунжут або ікру та розрізаємо на 6-8 шматочків.
Ну а якщо хочеться ролів, а стояти біля плити бажання немає, переходьте на сторінку https://kyiv.sushi-master.ua/menu/californii. Багатий вибір паназіатських страв, доступні ціни, безліч акцій та швидка доставка по Києву – це лише деякі з причин звернутися до Sushi Master!